Linkajánló

Karácsonyi trükkök

Tűlevelek

Ahhoz, hogy húsvétkor ne bökje meg a kezünket a szőnyegből és minden zugból alattomosan előmeredező fenyőtű, több megoldás is kínálkozik.

Ki lehet fogni harsányzöld fekete fenyőt. Hosszú tűs és abszolút időtálló.

Ha ragaszkodunk a luchoz, célszerű aláteríteni egy szép zöld, vagy karácsonyi mintás terítőt. A lényeg, hogy a fa körkerületénél valamivel tovább érjen. A végén odakopogatva a fát, egybegyűjthető a tű.

A terítő jó az ajándékok alá is, de pl. a lepottyanó csillagszóróparázstól is megvédi a szőnyeget, padlót. Apropó csillagszóró: mindig legyen a fa közelében egy üveg sima, vagy szódavíz. A világ legolcsóbb tűzoltó készüléke, és roppant hasznos.

"Hókristályos" poharak

Ha valaki nincs eltiltva a répacukortól és megígéri, hogy kétszer is fogat mos, megmutatunk egy pohárdekorálási módot.

Fogj egy csészét, és egy tojást. Válaszd szét: a fehérje kerül a csészébe, a sárgáját tedd egy kávéspohárba, rá kis vizet és mehet a hűtőbe. Később jó lehet valamire. Villával lazíts a fehérjén, majd öntsd át egy lapos kistányérba. Egy másik tányérba önts kristálycukrot. Fogd meg a poharat, fejjel lefelé nyomd bele a fehérjébe és kicsit forgasd meg. Aztán tedd át a cukorba. Ott is zötyögethetsz rajta, hogy egyenletes legyen. Állítsd talpra és várd meg, míg megszárad. Bármit tálalsz a "hókristályos" poharakban, nagy sikerre számíthatsz.

Két gyertyás trükk

Az egyik időigényes megelőzős: ha a gyertyát (nem a formaüvegbe öntött vagy egyéb trükkösökről van szó, hanem a hagyományosakról) hideg, jó sós vízbe áztatod - órákig állhat - majd lecsepegteted. Lényeg, hogy ne töröld le, magában kell megszáradnia. Aztán a tervezett meggyújtása előtti napon a mélyhűtőbe dugod. Hidd el, alig fog folyni és egyenletesebben is ég.

Ha mégis lecsöppent, fogj valami puha, nagyon jó nedvszívó papírt: kéztörlő, de akár a puha WC papír is jó, több rétegben tedd a gyertyafoltra és ügyeskedjünk a langyos vasalóval. Rutinosabbak nyom nélkülire össze tudják szedni - azaz fel tudják itatni!

Mi legyen a rászáradt kaláccsal, kuglóffal, piskótával?

Ügyesen felvágod vékony szeletekre (utána összesöpörsz), kiraksz a szeletekkel egy fagyálló tálat. Ráöntesz bármilyen ízesítésű pudingot. Megbolondíthatod a hűtőben rekedt gyümölcsök egészséges darabjaival, mazsolával. Rétegekben ismétled a dolgot.

Aztán beteszed a hűtőbe. Másnap önmagában is jó. Ha tejszínhabra bukkansz, vendégek előtt sem kell szégyenkezned vele.

Forrás: Necc.hu

Még több karácsonyi trükköt olvashatsz a karacsony.trukkok.hu oldalon!


© halmaz.hu